29 september 2010

Filten Gecko


Här är det lite blogg-torka som ni kanske har märkt, eller snarare ork-torka. Trots denna brist på ork satte jag mig förra veckan och fäste de sista trådarna på filten till senaste tillskottet till familjen. När jag får privilegiet  att gosa med nybebis så lyser flitens lampa till sent in på natten.

Filten var lätt att virka och tog egentligen inte så lång tid. Det som tog mest tid var alla dessa färgbyten. Nästa projekt ska nog bli i något enfärgat. Tänk att bara virka och virka och virka...

Bilderna är tagna med mobilen därav de lite konstigt dova färgerna. Färgerna är mycket klarare i verkligheten.


Garn: Paris från Garnstudio Drops
Mönster: Petite Purls Gecko Pattern

Gunilla

28 september 2010

Vantar

Jag har sytt ett par välbehövliga vantar till Manfred av en ihoptovad gammal tröja. Det brann i knutarna efter något varmt på händerna så det fanns inte tid till att sticka ett par. Mönstret är jätte-enkelt, det är egentligen för vuxna men jag ritade av Manfreds hand och ändrade det till hans storlek. Om det är någon som vill ha det kan jag skanna in det till en pdf. Som tur vad hade jag mudd hemma och snöret påtade jag på min påtrulle. Det var första gången jag påtade och jag blev mycket nöjd med resultatet. Lite pilligt till en början men sen gick det ganska snabbt att få till ett stiligt snöre.

Gudrun

25 september 2010

Sparade minnen


Nu när jag håller på att flyttpacka hittade jag några saker som jag tillverkat till min farmor Kerstin, men som jag fick tillbaka efter att hon dött. Tofflorna  tyckte hon var för fina för att använda själv så dem lät hon granntanten använda när hon kom på besök. De vita handledsvärmarna fick hon eftersom hon led av fibromyalgi och tyckte att det hjälpte att ha något varmt runt handlederna (garnet är drops alpaca). Däremot råkade hon förlägga en av de vita värmarna och ringde mig och undrade om jag kunde virka en ny. Hon hade vitt garn hemma som jag kunde använda försäkrade hon mig (farmor sparade alla garnstumpar och stuvbitar hon kunde komma åt). Därför fick hon de rosa värmarna istället, så hon skulle ha ett matchande par. Men när hon fick de rosa värmarna så låg hon redan inne på sjukhus. De höll henne varm in i det sista. Den borttappade vita värmaren hittades bakom soffan i finrummet efteråt.  De här sakerna ligger i en byrålåda nu, jag vill inte använda dem för då kanske de förlorar doften av farmor.

Gudrun

24 september 2010

Nära nu


Snart har jag stickat den första ärmen på koftan. Knappar är inhandlade. Färdigställandet känns inte så långt borta ändå. Garnet är Lucca Fino Tweed och jag har blivit varnad av riotyarn att det kan noppa sig rätt så rejält, men inga sådana tendenser än så länge. Men å andra sidan är det ju ingen som har börjat nöta på den än. I alla fall är garnet supermjukt och mycket fint.

Gudrun